Aplicația de social media TikTok, în plină expansiune, trebuie să plătească Uniunii Europene pentru încălcarea confidențialității copiilor.

Populara aplicație deținută de China nu a reușit să protejeze informațiile personale ale copiilor făcându-le conturile accesibile public în mod implicit și a abordat insuficient riscurile ca utilizatorii sub 13 ani să poată accesa platforma sa, a declarat Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor (DPC) într-o decizie publicată vineri.

Autoritatea de reglementare a lovit TikTok cu o amendă de 345 de milioane de euro pentru încălcarea legii de referință a UE privind confidențialitatea, Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR).

Pedeapsa vine pe fondul tensiunilor mari dintre Uniunea Europeană și China, după anunțul UE că intenționează să cerceteze subvențiile de stat chinezești pentru mașinile electrice . Vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, urmează să viziteze China luni-marți viitoare și să se întâlnească cu vicepremierul Zhang Guoqing pentru a discuta politicile tehnologice ale celor două părți, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la colectarea de date și practicile de spionaj cibernetic de la Beijing.

 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD