Produsele perisabile din Republica Moldova vor trece vama în mod prioritar. Procedura de facilitare a vămuirii produselor ușor alterabile se regăsește într-un ordin comun semnat marți, 12 martie, de către șefii Serviciului Vamal și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Igor Talmazan și Radu Musteața, transmite Ziarul Național.

Conform documentului, reprezentanții celor două instituții din Republica Moldova vor asigura condiții necesare pentru vămuirea și trecerea peste frontiera vamală în mod prioritar a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova.

Printre produsele perisabile se numără carnea, ouăle, lactatele, fructele, legumele etc.
Ordinul stabilește că inspectorii ANSA vor elibera, pentru fiecare unitate de transport, marcajul „PERISABIL TRANSPORT PRIORITAR” și vor înscrie pe marcaj numărul certificatului fitosanitar sau al certificatului sanitar-veterinar, data eliberării și vor aplica ștampila ANSA.

Acest marcaj va fi amplasat pe parbrizul camioanelor care vor exporta produse perisabile de origine din Republica Moldova și va servi ca temei de trecere a vămii în regim prioritar.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Carolin Minciuc