Ți-ai cumpărat un telefon, însă observi că bateria se descarcă mai repede decât sperai, deși nu îl folosești intens? Verifică lista motivelor comune pentru care bateria unui telefon se descarcă rapid și vezi ce soluții există! 

Știm cu toții că, dacă utilizăm telefonul pentru apeluri lungi, navigare pe Internet, jocuri, seriale sau filme, bateria se descarcă mai repede decât ar fi normal, deoarece procesorul și ecranul consumă multă energie în timpul utilizării intense. De asemenea, funcții importante, precum Wi-Fi, Bluetooth și GPS, pot consuma energie semnificativă când sunt activate. 

În plus, există și alte motive, mai puțin cunoscute, care pot consuma resurse și reduce rapid procentul bateriei. Cum ar fi aplicațiile care, deși nu sunt utilizate activ, ele pot rula pe fundal. Prin umare, verifică lista cu aplicații care merg în fundal și închide-le, dacă nu sunt necesare! 

Temperatura prea ridicată sau prea scăzută 

Fie că sunt prea ridicate sau prea scăzute, temperaturile pot afecta performanța bateriei. Pentru a-i prelungi durata de viață, cel mai bine este să eviți să îți lași teleonul lângă caloriferul pornit, la soare, într-o mașină fierbinte sau afară, în ger, ci pune-l la o temperatură optimă!  

Ecranul pornit 

Aplicațiile pentru rețelele sociale tind să ne mențină telefoanele deblocate o lungă perioadă de timp. Spre exemplu, când lași un videoclip pornit, ecranul nu rămâne blocat, iar bateria se consumă mai repede. Așa că, cea mai bună modalitate de a preveni acest lucru este să îți programezi telefonul să se blocheze automat după o anumită perioadă de timp. De asemenea, nu uita să reduci luminozitatea telefonului și să activezi opțiunea de „economisire energie” din setări! 

Notificările frecvente

Îți place să primeși notificări despre fotografiile pe care prietenii tăi le încarcă pe rețelele de socializare sau despre ultimele oferte ale magazinelor tale preferate? Din păcate, notificările consumă multă energie și îți descarcă bateria mai repede decât ai crede. Îți recomandăm să activezi notificările doar pentru aplicațiile care sunt esențiale! 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD