Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că acuzațiile proferate anterior de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, legate de investigarea modului în care decurge licitația de la aeroport, nu pot împiedica cercetarea cazului. Asta deoarece, spune ea, procurorii sunt obligați să se autosesizeze, atunci când există suspiciuni de corupție. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la TV8, scrie Ziua.md.

Potrivit Veronicăi Dragalin, procesul penal privind licitația de la aeroport a fost pornit încă în luna ianuarie, iar faptul că această informație a apărut mai târziu în presă nu este problema procurorilor.  

„Legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, înțeleg că am fost criticați. Înțeleg că sunt opinii diferite, dar pot să vă asigur că Procuratura Anticorupție investighează toate lucrurile care se întâmplă. Procesul penal a fost pornit în ianuarie 2024. Noi ne facem treaba noastră, ca procurori, suntem obligați să investigăm dacă există suspiciuni. De multe ori, concluzia poate fi refuzul de a porni urmărirea penală, pentru că nu sunt depistate încălcări. Dar de fiecare dată când există suspiciuni, noi suntem obligați să investigăm, indiferent pe cine vizează, dacă este la guvernare sau în opoziție. Asta facem și o să continuăm să facem”, a declarat Veronica Dragalin.

În context, ea a ținut să-i contrazică pe cei care spun că, astăzi, Procuratura Anticorupție se preocupă doar de cei din opoziție, nu și de cei care se află la putere.

„Avem sute de dosare, inclusiv pe scheme de corupție care se întâmplă în ziua de azi, la mai multe instituții de stat și trimitem și în judecată. Înțeleg că nu-s miniștri sau…, dar la alte nivele, din diferite instituții de stat. Corupția în Republica Moldova este o problemă sistemică”, a accentuat șefa Procuraturii Anticorupție.

Anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, s-a arătat nedumerit și deranjat de procesul penal deschis de procurori pe marginea scandalului de la aeroport, menționând că, în acest fel, sunt descurajați investitorii.

„Să ne imaginăm că există o companie sau mai multe companii care vor să participe serios în momentul în care văd atâta cum fals minciuna asta, oamenii încep să-și pună întrebări. Inclusiv pentru mine sunt și niște elemente un pic stranii care s-au întâmplat din partea organelor de drept, care au deschis un proces penal neclar pentru ce”, a spus atunci Andrei Spînu.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD