Ion Popa, primarul comunei Negureni, raionul Telenești, a povestit în cadrul unui podcast cum a fost reținut de polițiști într-un dosar de tentativă de viol, dar și cum în campaniile electorale unii politicieni au încercat să-l denigreze în legătură cu acest caz.

În cadrul podcastului „Bandstage”, Ion Popa a spus că în 2016 i-a fost deschis un dosar penal, fiind reținut în baza plângerii unei domnișoare precum că împreună cu prietenul său ar fi răpit-o, agresat-o fizic, dar și ar fi existat o tentativă de viol, transmite Știri.md.

„A fost o situație în 2016 când am fost reținut în baza unei plângeri din partea unei domnișoare că eu împreună cu un fost prieten am fi sechestrat-o, i-am fi provocat leziuni corporale și ar fi existat o tentativă de viol. Prietenul meu se cunoștea mai bine cu acea domnișoară, iar de fapt noi ne-am oferit să o ducem acasă cu mașina. Mașina era a mea, însă prietenul meu era la volan, iar la un moment dat domnișoara a spus că vrea la baie și noi i-am spus că o să ne oprim la o benzinărie, însă ea a tot insistat să oprim și am staționat pe marginea drumului. Ea s-a dat jos, iar eu cu prietenul meu am rămas în mașină și discutam. După ceva timp, eu am deschis ușa și mi-am dat seama că ea nu mai este”, povestește primarul de Negureni.

Ion Popa a menționat că, la scurt timp, el împreună cu prietenul său au fost reținuți, precizând că astăzi sunt liberi datorită unei camere de bord care a înregistrat discuțiile pe care ambii le-au avut cu domnișoara vizată.

„Astfel, în plină zi, eu cu prietenul meu ne-am pomenit înconjurați de polițiști, tăvăliți prin praf și am fost reținuți pentru 72 de ore. A fost foarte greu ca noi să ne demonstrăm nevinovăția deoarece procurorilor le este foarte greu să te creadă că nu ai făcut acest lucru. Însă, noi am avut norocul că acea cameră video pe care o aveam în mașină și înregistra totul pe unde mergeam avea opțiunea de înregistrare a sunetului din salonul automobilului. Stând în izolator și discutând cu avocatul, i-am spus: „Du-te în mașină și ia stick-ul din camera de bord”. Așa noi am demonstrat că suntem nevinovați”, a povestit Popa.

Primarul de la Negureni a explicat că, în acele trei zile cât a stat în izolator, cineva i-a transmis un mesaj că dacă va achita o anumită sumă de bani, plângerea va fi retrasă.

„Cât am fost în izolator, cineva mi-a transmis un mesaj precum că dacă dau o anumită sumă de bani, atunci acea plângerea va fi retrasă. Eu mi-am dat seama că tot acest caz a fost o înscenare, pentru că la acea vreme a fost boom-ul ăsta cât rubla rusească se deprecia, iar eu am plecat la Moscova și de acolo m-am întors cu un Mercedes S Class, iar un grup de persoane, cunoscând posibilitățile financiare ale familiei mele de la acea vreme, au spus: „Aici se poate”. Noi am reușit să demonstrăm că suntem nevinovați, iar domnișoarei i s-a pornit un dosar penal pentru declarații mincinoase, însă nu mai cunosc dacă a avut vreo finalitate sau ce face ea”, a mai spus el.

Potrivit lui Ion Popa, acel video a fost folosit de contracandidații săi în campaniile electorale din 2019 și 2023 pentru a fi discreditat.

„Acel video din camera de bord a fost folosit și în campania din 2019, și în cea din 2023 pentru a mă discredita și, la alegerile locale de anul trecut, mai multe persoane care lucrează în presă mi-au scris că cineva le-a trimis acel video, iar ele nu îl vor publica pentru că știu cine sunt eu și ce reprezint. Atunci doar o singură instituție mass-media a publicat acel video. Astfel de denigrări au continuat să fie lansate, iar cea mai recentă a fost când un mare fugar politic aflat în Israel a scris că cică eu m-am îmbogățit cu opt milioane, însă nu a spus de unde aș avea eu banii ăștia. I-am furat, i-am muncit, nimic, iar mulți din societatea noastră doar au citit acel titlu și gata, ei și-au format o părere”, a conchis primarul de Negureni.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD