În vreme ce există un interes financiar clar pentru companie de a taxa utilizatorii, Musk a insistat că principalul scop al acestei decizii ar fi acela de a combate conturile false și roboții, scrie BBC.

Elon Musk a sugerat că toți utilizatorii X, fostul Twitter, ar putea fi nevoiți să plătească pentru a avea acces la platformă. Într-o conversație cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, miliardarul a declarat că un sistem de plată este singura modalitate de a contracara boții, despre care a spus de mai multe ori că reprezintă o problemă pentru platformă.

„Ne îndreptăm spre a avea o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului”, a declarat patronul Tesla și SpaceX.

Nu este clar dacă acesta a fost doar un comentariu neoficial sau un semnal al unor planuri mai ferme care nu au fost încă anunțate. X nu a făcut deocamdată un anunț oficial în acest sens.

Musk a declarat de mult timp că soluția sa pentru a scăpa de boți și conturile false pe platforma socială este taxarea pentru verificare. De când a preluat Twitter anul trecut, el a încercat să stimuleze utilizatorii să plătească pentru un serviciu îmbunătățit, care se numește acum X Premium.

 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD