Berea este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Combinația dintre malț, orz și apă face furori printre consumatori, gustul puternic amărui fiind foarte apreciat. Doctorii sugerează că un consum ridicat nu este deloc bun pentru sănătate. Cât te poate îngrășa consumul de bere?

Cât de mult îngrașă berea?

După ce ajungi la o vârstă mai înaintată, începe să nu ne mai intereseze aspectul fizic. Ieșirile cu prietenii se reduc substanțial, iar cu fiecare ocazie ne delectăm împreună la un pahar de bere. Zilnic, la terase pot fi văzuți mii de oameni care vorbesc alături de un pahar cu lichid  blond, brun sau negru. Fiecare gust este unic, fiecare aromă este impresionantă, dar ideea din spate este una comună, totul este despre prietenie.

Cu toate că ne-am obișnuit cu gustul ei, o cantitate ridicată de bere nu este niciodată bună. Fiind o băutură cu acid, este normal să ne punem întrebarea despre cât de sănătoasă este berea. Mulți au auzit sau au simțit pe pielea lor că berea și alcoolul în general îngrașă. În majoritatea dietelor suntem îndrumați să evităm alcoolul, de aceea trebuie să fim foarte atenți la acest aspect.

Concret, o singură halbă sau un pahar cu bere nu ne fac rău, dar o cantitate suplimentară pentru mai mult timp sigur nu face bine. Conform nutriționiștilor, o sută de mililitri de bere blondă conțin aproximativ 42 de kcal. În același timp, la o bere brună, caloriile cresc la 48. Înmulțind caloriile cu cantitatea unei sticle de 0.33 de litri înseamnă că o singură bere are aproximativ 126 de calorii.

Dacă este depășită cantitatea de 250 ml pe zi, este cât se poate de posibil să iei în greutate. Berea face ca digestia să se încetinească și să nu se mai realizeze în mod obișnuit. Astfel, medicii specialiști recomandă un consum moderat, care să nu depășească cantitatea care te poate duce în extrema nedorită.

Cum poți să faci bere acasă?

Pentru a lua în considerare această acțiune, trebuie să spunem că trebuie să avem foarte multă răbdare și un buget alocat. Din fericire, nu este nevoie de o avere pentru a bea bere de casă, dar dacă suntem începători este posibil să dăm greși de câteva ori.

Tot ceea ce ai nevoie este: două găleți, una cu robinet și capac pentru preparare, iar cea de-a doua doar să aibă capac; un dispozitiv pentru umplere a sticlelor, hidrometru pentru măsurarea densității, un capsator de dopuri și o substanță de curățare pe bază de oxigen.

Odată ce ai echipamentul gata, mai este nevoie de doar 4 ingrediente: hamei, malț din cereale, drojdie și apă.

Sursa: Shtiu.ro

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu